Begane grond schilderen in Amsterdam, Klein Witteburgstraat

Op de Klein Wittebrugstraat in Amsterdam staat een schattig klein huisje, waarvan de begane grond aandacht nodig had qua kozijnen en schilderwerk. Ze belden ons.

Klein Witteburgstraat in Amsterdam is een uniek stukje Amsterdam in het centrum. Ondanks de centrale ligging, is het er erg rustig en sereen. Hier wonen is dan ook een buitenkans. Het ligt vlakbij water, waardoor weersinvloeden wel aanwezig zijn, wat te zien was aan de kozijnen van dit lieve huisje.

Begane grond schilderen

We kregen de opdracht dat de begane grond geschilderd moest worden. Na een eerste inspectieronde kwamen we ook tot de conclusie dat de vensterbanken aan de achterzijde wat houtrot had, dus dat hebben we gelijk meegenomen in de aanpak.

Na flink schuren, om alles weer strak en glad te krijgen, zijn alle kozijnen rondom het huis in de grondverf gezet. Toen dit droog was, hebben we het nog een keer in de grondverf gezet, om zo te zorgen dat het schilderwerk de komende jaren meegaat. Ook hebben we een epoxylaag aangebracht, want de wind en het water zullen lekker blijven spelen in dit straatje.

Houtrot

Omdat we al zagen dat de vensterbank wat houtrot had, hebben we dit ook aangepakt. Houtrot is de herkennen aan dat het hout zacht wordt, of bruine plekken laat zien. Je kan er hier meer over lezen.