Houtrot behandelen nu het nog kan

Project: Houtrot behandelen
Houtrot behandelen

Winter is coming, zouden ze in Game of Thrones zeggen. Zelf ben ik een van de weinigen die de serie nog nooit heeft gezien (ze bestaan), maar vind deze uitspraak, die anderen mij vaak vertellen, als schilder wel erg mooi. Het zet mij op scherp namelijk.

Binnen schilderen

Het buitenwerk zal langzaam aflopen, omdat er meer regen zal komen (en hopelijk ook wat sneeuw dit jaar). Dat betekent dat wij als schilders meer naar binnen toe zullen gaan. Meer trappenhalen, woonkamers en kantoorruimtes welke geschilderd gaan worden.

Ducktape

En toch kan nu de laatste slag geslagen worden aan raam- en deurkozijnen, om ze winterklaar te maken. Vooral houtrot sluipt er zo stiekem in en bemerk je pas echt de negatieve kanten van als het winter wordt. Tocht, vochtigheid in huis, kou. En meestal is het dan lastiger om het goed op te lossen, ivm de weersomstandigheden. We komen dan langs voor noodreparatie (lees: Ducktape. Nee grapje), maar het echt goede oplossen van houtrot kan pas in het voorjaar, omdat het een proces is in meerdere stappen.

Hoe kunt u houtrot herkennen?

Meestal ontstaan er bruine, roestkleurige plekken in het kozijn. Er komen barsten in de verflaag en/of deuken in het hout. Bij ergere houtrot komen zelfs delen van het hout los of kun je er een schroevendraaier inprikken. Het beste is om jaarlijks de kozijnen te controleren op rotte plekken. Misschien verstandig om dit aankomende week nog even te doen en als je dan een rotte plek vind, neem dan gerust contact met ons op, dan komen we langs voor nadere inspectie.

Al onze medewerkers zijn allemaal Repair Care gecertificeerd. Daarom konden zij afgelopen maand een huis mogen voorzien van ‘nieuwe’ kozijnen door middel van het Repair Care systeem. Eerst al het rotte hout weghalen tot we op het goede hout komen, dan impregneren om daarna te boetseren met de epoxy. Dit wordt na goed uitharden in de grondverf gezet om een dag later afgelakt te worden. Een heel secuur klusje, maar wel erg fijn als je weet dat je het niet koud hebt in de komende wintermaanden.

Vraag een offerte aan of stel uw vraag

9 + 8 =