Buitenzijde woning schilderen in Aalsmeer

De eigenaar van dit schattige huisje met houten buitenkant vroeg ons om de de benedenverdieping weer goed in de lak te zetten, zodat het er weer even tegenaan kan.

Aalsmeer, een prachtig dorp in de buurt van prachtige meren. De bewoners van Aalsmeer zagen veel land in de omgeving verdwijnen door de vervening, het afgraven en wegbaggeren van veengrond om turf te winnen. Zo ontstonden de Oosteinderpoel, Schinkelpoel, Stommeer, Hornmeer, Legmeer en de Westeinderplassen. Ook de Haarlemmermeer werd mede als gevolg van vervening steeds groter.

Buitenzijde huis schilderen

We gingen aan de slag met de benedenverdieping van de woning, die had duidelijk een goede nieuwe verflaag nodig, om de wind en het water het hoofd te bieden. De eerste handeling was ontvetten. Daarna hebben we uren staan schuren, van grof tot fijn, om alle oude verflagen eraf te krijgen. Je zou bijna zeggen dat de planken er net nieuw en ongeverfd inzaten.

Sigma Allure

Ons huismerk is en blijft Sigma. Wat een fijne verf. Toen alles goed geschuurd was, hebben we de grondlaag aangebracht. En daarna de prachtige groene kleuren op de planken geschilderd. Wat een mooi huis is het zo geworden! We zijn er echt trots op.