Doopsgezinde gemeente Kerk in Purmerend

Overal is over nagedacht in deze kerk. En daarom zochten ze een schilder die meedacht met alle wensen die de beheerders van de kerk hadden.

Het gebouw is tot halverwege jaren 80 de kapel geweest van het St. Liduinaziekenhuis. Bij de sanering van het ziekenhuis is de kapel blijven staan. Deze heeft de doopsgezinde gemeente Purmerend in 1989 kunnen kopen met geld dat beschikbaar was gekomen na de verkoop van de doopsgezinde kerk in de Kanaalstraat.

Het gebouw heeft een mooie akoestiek en sprekers met een goede spreekstem hebben geen microfoon nodig.

Kleuren belangrijk

Elke kleur heeft een betekenis en daarom koos de kerk voor de kleuren lichtblauw en donkerblauw voor de balustrades. Deze hebben we eerst schoongemaakt, geschuurd en in de grondverf gezet.

Zoals je ziet op de foto’s is de onderzijde lichtblauw en de bovenzijde donkerblauw gemaakt. Wat de kleuren precies betekenen is een mooie vraag om te stellen aan de mensen van de kerk. Ze vertellen er heel graag over!

Sausen

Binnenin in de kapel hebben we alles weer netjes wit gemaakt. Er moest een paar keer gesausd worden voor het mooiste resultaat. Zie hieronder een video van het eindresultaat.

Houtwerk

Ook hebben we de buitenkant aangepakt van de kerk. De kozijnen waren toe aan een nieuwe beschermingslaag. We zijn aan de slag gegaan met altijd eerst goed schoonmaken en inventariseren op houtrot. Dan schuren, alles in de grondverf zetten en daarna in een mooie lak. Het kan er voorlopig weer tegenaan!

Blanke lak

Als je buiten opknapt, dan moet binnen vaak ook meegenomen worden voor het mooiste resultaat. Dus daar hebben we ook alle deuren en raamkozijnen schoongemaakt en in de blanke lak gezet. Het hout is prachtig, dat hoeven we niet te verstoppen. De hoge ramen waren echt heel bijzonder om te mogen schilderen.

Gespecialiseerd in monumenten

We hebben in het verleden al vaker kerken of andere monumentale panden gerestaureerd. Het is heel belangrijk om het oog voor detail te blijven houden en alles met aandacht te verbeteren. Dat verdient zo’n gebouw ook! Het staat er al lang, is met zorg en zorgvuldigheid gebouwd en met liefde ontvangen. Dus wij onderhouden het ook graag met diezelfde liefde! Ook een monumentaal pand om op te knappen? Bel ons gerust op via +31 (0)6 460 60 363