Trappenhuis op de Admiralengracht Amsterdam

We zijn ondertussen specialisten in trappenhuizen geworden. Ook dit trappenhuis had een grondige opknapbeurt nodig, wat ik helaas niet kan laten zien, omdat ik vergeten ben foto’s te maken van hoe het eruit zag voordat we begonnen. Het eindresultaat kan ik wel met jullie delen!

Het trappenhuis was helemaal bekleed met oud en beschadigd tapijt. Dat hebben we er eerst uit gehaald. Met meetapparatuur hebben we een border uitgemeten, voor een donkerdere kleur langs de rand van de trap. Dit adviseren we vaak om te doen, omdat je dan minder beschadigingen ziet of een donkerdere rand door het dweilen (als je een gladde trap hebt)

Stucen en repareren

De hoofdkleur is RAL9010, lekker fris en wit. Maar om dat er goed op te kunnen zetten was eerst de stucadoor hard nodig. De muren waren flink beschadigd en hij heeft alles weer glad en recht getrokken.

Omdat er een goede ondervloer inging en er nieuw tapijt werd gelegd, was het noodzakelijk om van twee meterkastdeuren een stukje af te halen. Ook dat hebben we voor de eigenaar geregeld, want we doen meer dan alleen schilderen!

Nieuwe leuningen

Samen met de eigenaar hadden we kleuren bepaald en ook tapijt. De nieuwe leuningen maakten de hele boel af. Maar de finishing touch is toch wel de nieuwe lamp, die alles goed en mooi verlicht!