Schilderen van Hotel Inner Amsterdam

Project: Schilderen buitenzijde hotel in Amsterdam

Net buiten het centrum van Amsterdam, in het rijk gevulde museumgebied, staat Hotel Inner. Een hotel wat voor de reizigers en overnachters met een krapper budget een aanrader is, omdat het zich richt op het middensegment toeristen. Hiermee zetten ze zichzelf goed in de markt, want mensen die op zoek zijn naar cultuur, maar niet veel te besteden hebben, kunnen hier prima overnachten.

De eigenaar van het hotel wil van 2 sterren groeien naar 3 en een halve ster. Hiervoor is een verbouwing nodig. De start wordt gemaakt met het reinigen en schilderen van de voor- en zijgevel van het gehele pand.

Hogedrukreiniger

Via onze stukadoor kwam Meneer Chen bij ons uit. Hij heeft een offerte aangevraagd, we zijn overeen gekomen en gingen direct aan de slag, want er was wat haast bij. Dus wat extra mankracht opgetrommeld en ingepland en ondertussen ging Dijk alvast aan de slag met de hogedrukreiniger. We hadden het liefst de hele gevel gereinigd met de zandstraler, maar dat ging niet vanwege de stenen. Die zouden teveel beschadigd raken hierdoor en dat is niet bevorderlijk voor de kwaliteit weer van het schilderwerk.

Schilderen

Wat kwam er een hoop troep vanaf! Alle vieze luchtjes van Amsterdam waren aangeslagen op de gevels en hebben we eraf gespoeld en gespoten. Alleen daar knapte de boel al van op. Behalve dan Dijk… die kreeg er een iets ander uiterlijk door ☺

Na deze reiniging sessie was het klaar om geschilderd te worden. Het team werd opgeroepen en eerst zijn we begonnen met schuren. Alle laatste restjes losse verf eraf en glad maken wat glad moest worden. Daarna hebben we het met Superlatex twee keer geschilderd en overal waar reparaties nodig waren, deze gelijk uitgevoerd en kiertjes dicht gemaakt en gekit.

Smetranden

Aan de onderzijde van de gevel, om te voorkomen dat de witte muren er heel snel weer smoezelig gaan uitzien door het vuil van de straat, hebben we met een laserstraal een lijn afgetekend, wat de bovenzijde werd van de smetrand. Een smetrand is een rand in een donkere kleur verf, waardoor vuil minder snel zichtbaar is. Soms doen we deze rand ook nog wel met een speciale coating, zodat het heel makkelijk afneembaar is.

Al een halve ster meer

Door deze hele gevelreiniging en schilderwerkzaamheden, denken wij dat we voor de eigenaar al een halve ster erbij hebben gesprokkeld. Het resultaat is zoveel beter! Maar hij verteld dat hij zeker nog een hele ster, naast deze halve, erbij wil. Dus of we niet ook de boeidelen wilden gaan doen. En een aantal ramen konden dichtmetselen. En de kozijnen binnen van de deuren en ramen. En … nog veel meer. Maar daar vertel ik later over.

Die 3 en een halve ster gaat hij wel halen, zeker als het aan ons ligt!

Vraag een offerte aan of stel uw vraag

9 + 11 =